Corona Teststraat bij u in de omgeving?

Published Dec 19, 20
6 min read

U zoekt een Corona Test in de regio

Snel weten of je corona hebt? In Nederland komen er steeds meer particuliere snelteststraten bij. Meestal kun je daar dezelfde dag nog terecht en weet je de uitslag binnen een halfuur. We zetten de bekendste sneltests voor je op een rij. Op dit moment maken particuliere teststraten gebruik van snelstests van de Amerikaanse bedrijven Becton Dickinson (BD) en Abbott, op het moment de enige tests die door het RIVM zijn geaccordeerd.

Hoge ogen gooien de LAMP-test van TNO en de blaastest, die het LUMC met het bedrijf Breathomix ontwikkelde. Eenmaal geaccordeerd, kunnen de sneltests ook druk wegnemen in de 'officiele' teststraten van de GGD. De tests van de Amerikaanse bedrijven Becton Dickinson (BD) en Abbott zijn de eerste en tot nu toe enige officieel goedgekeurde sneltests in Nederland.

Het vervelende wattenstaafje in de neus blijft nodig om neusvocht op te nemen. Het vervolg is wel eenvoudiger: het wattenstaafje wordt in een vloeistof gedoopt, en druppelt dan uit op een papiertje (Coronatest). Een kwartier later is aan het aantal streepjes te zien of het een positieve of negatieve uitslag is.

Vindt hier een Corona Sneltest in de buurt

De tests zijn minder betrouwbaar dan de gangbare PCR-test. Een op de tien mensen die eigenlijk positief is, krijgt een negatieve uitslag. Daar staat wel tegenover dat je veel en snel kunt testen. Ook zijn de tests volgens deskundigen het meest betrouwbaar op mensen die het virus in sterke mate hebben.

Bij het Amphia Ziekenhuis wordt één van de vier teststraten ingezet als sneltestvariant. Hier wordt dan ook nog de PCR-test naast gehouden, om zo de betrouwbaarheid te kunnen blijven onderzoeken. Ook in Utrecht worden de tests nog in oktober in gebruik genomen. Met de aanvullende onderzoeksresultaten in de hand wordt dan besloten om mogelijk miljoenen sneltests in te kopen.

Op zoek naar een Coronatest bij u in de regioU zoekt een Coronatest bij u in de omgeving
U zoekt een Corona Teststraat bij u in de buurtVindt hier een Corona Sneltest in de buurt

De test blijkt even betrouwbaar als de zogeheten PCR-test, die de GGD nu gebruikt. Betrouwbaar betekent in dit geval: 99 procent overeenkomst tussen de LAMP en PCR. Dat concludeerde TNO na een praktijkproef, samen met GGD Amsterdam (Coronasneltest Lelystad). Wie zich de afgelopen twee weken liet testen bij de teststraat in de RAI, werd gevraagd een tweede monster af te laten nemen voor de sneltest.

Op zoek naar een Coronatest bij u in de buurt

Volgens TNO staat er nu niets meer in de weg van verdere invoering. Over die invoering: het duurt nog even voordat iedereen in Nederland er gebruik van kan maken. Het ministerie van Volksgezondheid zegt er het volgende over: "De LAMP-test wordt nu in Amsterdam in de praktijk toegepast (Corona teststraat Lelystad). We werken voor de verschillende sneltesten, waaronder deze, een plan uit waarin staat hoe en in welke setting we ze het beste in kunnen gaan zetten.Daarna begint dan gefaseerd de bredere toepassing (COVID-19 test)." Een blaastest die meet of de lucht die iemand uitademt het coronavirus bevat en die direct een uitslag geeft: het Leids UMC en het bedrijf Breathomix ontwikkelden deze E-nose of Spironose. Momenteel wordt die in de praktijk uitgetest. De blaastest kan worden ingezet in de teststraat en biedt de mogelijkheid mensen die niet besmet zijn direct uit de teststraat te halen.

Vindt hier een Coronatest bij u in de omgevingOp zoek naar een Corona Teststraat in de regio

De test duurt in totaal nog geen minuut. De test heeft de afgelopen weken meegedraaid in een teststraat in Amsterdam. Van de ruim 1800 mensen die de test voorafgaand aan de gebruikelijke PCR-test deden, hadden er ongeveer 1350 gelijk na de blaastest naar huis gekund. De blaastest sluit in driekwart van de gevallen een coronabesmetting met zekerheid uit, zo blijkt uit onderzoek van de Amsterdamse GGD, het Franciscus Gasthuis & Vlietland en het LUMC.

Vindt hier een Corona Sneltest bij u in de regio

De blaastest wordt als eerste in Nederland gebruikt, ondanks duizenden aanvragen uit het binnen- en buitenland. Op verzoeken vanuit het bedrijfsleven gaan de makers vooralsnog niet in. Met de GGD en het ministerie wordt eerst gekeken hoe de test in Nederland kan worden ingezet. Minister de Jonge maakte donderdag bekend dat de test vanaf november wordt ingevoerd.

Meer mensen willen zich laten testen en het liefst zo snel mogelijk de uitslag. Er zijn sneltesten op de markt. Maar hoe betrouwbaar zijn ze? . Coronatest Lelystad adres.

Heeft u een test laten doen en blijkt dat u corona heeft? Dan krijgt u van de GGD te horen wat u moet doen, zoals thuis in isolatie gaan. Dat betekent zoveel mogelijk afstand houden van uw huisgenoten. Huisgenoten en nauwe contacten blijven ook thuis - Corona sneltest Lelystad. Coronatest. Heeft u huisgenoten? Dan gaan zij 10 dagen in thuisquarantaine.

Info over een bij u in de omgeving

Dit zijn de mensen die in de periode dat u besmettelijk was dicht bij u in de buurt zijn geweest (minimaal 15 minuten binnen 1,5 meter), zoals een partner die niet bij u woont, een reisgenoot of collega. U bent besmettelijk vanaf 2 dagen voordat u klachten krijgt. Als uw huisgenoten of nauwe contacten klachten krijgen die lijken op corona moeten zij zich ook laten testen.

Hierdoor worden zij ook niet meegenomen in het bron en contact onderzoek van de GGD. Wel is het belangrijk dat zij zich aan de Covid-19 maatregelen houden en dat zij zich laten testen bij klachten die passen bij COVID-19. In isolatie gaan doet u als u positief gestest bent op Covid-19 of klachten heeft die horen bij het coronavirus (Corona teststraat Lelystad).

U heeft zelf geen corona of klachten, maar u was dichtbij een besmet persoon in de buurt of in een risicogebied. In deze factsheet en deze video van de Rijksoverheid wordt uitgelegd wanneer u in quarantaine moet gaan en wat u moet doen. Bij een positieve uitslag belt altijd iemand van de GGD om de leefregels voor jouw persoonlijke situatie te bespreken.

U wilt een Covid-19 Test bij u in de omgeving

Als u klachten heeft die bij COVID-19 passen of u heeft COVID-19, dan gaat u in isolatie. U blijft dan thuis omdat er een kans is dat u besmettelijk bent voor anderen. In de isolatie verblijft u zo veel mogelijk op een kamer, deze kamer wordt niet gedeeld met anderen.

Als het mogelijk is, wordt er een aparte badkamer en toilet gebruikt. Dit alles om te zorgen dat er geen contact is met huisgenoten. De duur van de isolatie kan verschillen, dit omdat mensen in isolatie moeten verblijven totdat zij 24 uur klachtenvrij zijn én dat er minimaal 7 dagen verstreken zijn sinds de eerste symptomen zijn begonnen.

Quarantaine houdt in dat u 10 dagen thuis moet blijven vanaf het laatste contact met de persoon die positief is getest om zeker te zijn dat u niet ziek wordt. De meeste mensen die ziek worden van het coronavirus krijgen klachten binnen 10 dagen na het laatste contact. Corona sneltest Lelystad. Mocht u in deze dagen klachten ontwikkelen die passen bij het coronavirus? Neem dan direct contact op met de GGD om een test in te plannen.

Info over een bij u in de omgeving

Een negatieve testuitslag heeft geen invloed op de quarantaine lengte - Corona sneltest. Dit omdat een negatieve uitslag alleen betekent dat op het moment van testen (nog) geen besmetting met het coronavirus was. U moet dus toch de volledige 10 dagen thuis blijven. Coronatest. Nee, als u 24 uur klachtenvrij bent én er 7 dagen verstreken zijn sinds de eerste ziekte dag mag u de GGD bellen zodat de isolatie kan worden opgeheven.

More from Gezondheid artikel

Navigation

Home